Hruškový koláč

Recept poslal/a
Michal Havlásek, Ostrava

Doba přípravy
1h 30 min

Ingedience

Těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g moučkového cukru
  • 125 g másla nebo Hery
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 lžíce strouhanky

Náplň:

  • hrušky
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 vejce
  • moučkový cukr
Hruškový koláč

Přísady na těsto zpracujeme a necháme v chladu odpočinout. Kulatou koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vtlačíme do formy a vymáčkneme vyšší okraje. Těsto propíchneme vidličkou a zlehka vysypeme strouhankou. Hrušky přepůlíme, oloupeme, vyřízneme jaderník a vyplníme jimi celé dno koláčové formy. Zakysanou smetanu prošleháme s vejci a cukrem a zalijeme formu. Pečeme 40 minut na 180 stupňů, dokud na povrchu koláče nebudou puchýřky.

Zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce, servisní místo, nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu