Jablečný koláč

Recept poslal/a
Michaela Vrožinová, Bohumín

Doba přípravy
1 h

Ingedience

Těsto:

  • 200g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • 1,5dl oleje
  • 1,5dl mléka
  • 205g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu
  • 300g jablek

Kakaová poleva:

  • 50g másla nebo hery
  • 2 lžíce kakaa
  • 150g moučkového cukru
  • 2 lžíce horké vody
  • 2 lžíce rumu
Jablečný koláč

Těsto: cukr, olej, vejce ušleháme do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a kakao, které jsem předtím rozmíchali v rumu a v troše vody. Kulatou formu nebo pekáček vymastíme tukem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní těsto. Oloupeme a nastrouháme jablka, rozetřeme je na povrch moučníku a posypeme vanilkovým cukrem. Upečeme na 180 stupňů až je hotové. Poté polijeme polevou.

Poleva: máslo nebo heru rozehřejeme, přidáme kakao, cukr, vodu, rum. Vše vymícháme dohladka a teplou polevou přelijeme koláč. Můžeme posypat sekanými ořechy nebo mandlemi.

Zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce, servisní místo, nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu