Kynutý točený jablečný koláč

Jitka A., Praha
269 hlasů
Tisknout Tisknout
Kynutý točený jablečný koláč
Příprava
Příprava:
3 h

Ingredience

Postup

Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, citrónovou kůru, žloutky, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek. Postupně přiléváme vlažné mléko a zpracujeme nelepivé těsto. Necháme ho kynout jednu hodinu na teplém místě. Jablka oloupeme a nastrouháme. Smícháme 100 g tekutého medu, nasekané vlašské ořechy a 20 ml horké vody. Dortovou formu vymažeme máslem. Medovou směs s ořechy nalijeme na dno formy. Vykynuté těsto vyválíme na užší dlouhý plát. Poklademe ho nastrouhanými jablky a srolujeme do závinu. Závin stočíme do šneka a přeneseme do dortové formy. Povrch závinu pomažeme rozpuštěným máslem. Před vložením do trouby necháme ještě 15 minut kynout. Závin vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 10 minutách stáhneme troubu na 175°C a pečeme asi třičtvrtě hodiny.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu