Margot řezy se zakysanou smetanou

Recept poslal/a
Michaela Vrožinová, Bohumín

Doba přípravy
1 h

Ingedience

Těsto:

  • 300g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 150g cukru krupice
  • 1 dcl oleje
  • 2dcl mléka

Puding:

  • ½ l mléka
  • 1 čokoládový puding
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce kakaa

Poleva:

  • 2 zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 nastrouhaná čokoláda margot
Margot řezy se zakysanou smetanou

V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, dále do této hmoty zašleháme střídavě mouku s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Stejnoměrně rozprostřeme a na povrch nalijeme cik cak teplý puding (pěkně z výšky, aby protekl těstěm), pečeme asi 30 minut. Ještě na teplou buchtu rozetřeme kysanou smetanu prošlehanou s vanilkovým cukrem a povrch posypeme strouhanou margot čokoládou.

Zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce, servisní místo, nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu