Mašchorde

Recept poslal/a
Miroslava Páleníková, Brno

Doba přípravy
1h 15 min

Ingedience

  • 1 cibule
  • dvě lžíce oleje
  • 150g mungo fazolí
  • 100g rýže paraboiled
  • dva a půl litru vody
  • sůl
  • sušená bazalka
  • zakysaná smetana
  • na ozdobu nori vločky, sušená rajčata, petrželka
Mašchorde

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme opláchnuté mungo a zalijeme studenou vodou, vaříme na ostřejším ohni až je mungo úplně měkké, poté přidáme rýži a také vaříme až do změknutí, potom dle chuti osolíme a přidáme sušenou bazalku, poté nám vznikne hustá, vynikající polévka která je zárověň i druhým chodem. Už jen nalijeme na talíř, ozdobíme zakysanou smetanou sušenými rajčaty petrželkou a celé můžeme posypat nori vločkami a podáváme. Tuto polévku mám nejraději ze všech. Je také velmi zdravá a chutná.

Zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce, servisní místo, nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu