Maškrta

Recept poslal/a
Renata Machalová, Václavovice

Doba přípravy
1h 30 min

Ingredience

  • 2 balíčky BEBE sušenek klasik
  • 1 vanilkový puding
  • 1 čokoládový puding
  • 1/2 másla
  • 800 ml mléka
  • ostrá višňová marmeláda (nebo i jiná)
  • rum
  • vanilkový cukr
  • moučkový cukr
  • bílá a mléčná čokoláda (půlka z každé)
  • 1 šlehačka
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 ztužovač šlehačky
Maškrta

Uvaříme postupně oba pudingy klasicky, každý z 400 ml mléka a 1,5 lžíce cukru (v části si rozmícháme puding), ještě do teplých do roztopení vmícháme bílou čokoládu (50g) do vanilkového a mléčkou do čokoládového. Necháme trochu prochladnout a vyšleháme s čtvrtkou másla každý puding. Začneme šlehat šlehačku, po chvíli přidáme jeden vanilkový cukr smíchaný se ztužovačem a vyšleháme dotuha. Do ní vmícháme jednu zakysanou smetanu. Vezmeme si vhodnou nejlépe čtveratou nádobu (zapékací mísa, menší vyšší plech) a vyskládáme na dno bebe sušenky, pokapeme rumem a navrstvíme první bílý puding, pokládáme sušenkama namazanýma višňovou marmeládou, marmeládou dolů (nato jsem ještě natřela vrstvu rozmačkaných bebe s marmeládou zředěnou rumem - nechala jsem si potřebné množství sušenek na třetí vrstvu a zbytek rozmačkala a namazala). Na to příjde čokoládový puding a třetí vrstva sušenek pokapaných rumem. A poslední vrstva je šlehačková, kterou posypeme např. skořicovým cukrem a kakaem.

Zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu