Ořechové rohlíčky

Recept poslal/a
Markéta Heinrichová, Telnice u Brna

Doba přípravy
1h 30 min

Ingedience

  • 4 bílky
  • 35 dkg cukru krupice
  • 20 dkg mletých ořechů (pravděpodobně bude potřeba větší množství)
  • 1 vanilkový cukr
  • Na krém potřebujeme:
  • 30 dkg másla,
  • 10 dkg mletého cukru
  • 3 vejce
  • 15 dkg krystalu
  • 1 vanilkový cukr
  • dle potřeby: Čokoládu na vaření a 100% tuk na namáčení povrchu rohlíčků
Ořechové rohlíčky

Jako první ušleháme 4 bílky a jemně stěrkou vmícháme 35 dkg cukru krupice, 20 dkg mletých ořechů a 1 vanilkový cukr. Těsto musí trochu ze stěrky upadávat, nesmí být moc těkavé, jinak bychom měly rohlíčky takové placaté, rozteklé a nebyly by tak hezké. Dáváme na pečící papír a sušíme na 100 stupňů asi 40 minut, možná déle, dle toho, jak zhnědnou a dávám 3 plechy nad sebe. Ihned po vytažení z trouby obrátíme rohlíčky i s papírem vzhůru nohama a položíme na ten papír mokrou utěrku. Rohlíčky dávám na plech tím tlačítkem, kterým se dávává krém. PO nanesení na plech počkám cca 10 minut než je dám do trouby, prý se pak moc nerozjedou. Na ně dáme pařížský krém a na to rozpuštěnou čokoládu s tím 100% tukem.

Zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce, servisní místo, nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu