Perníková chaloupka

Recept poslal/a
Markéta Heinrichová, Telnice u Brna

Doba přípravy
2h 30 min

Ingedience

Těsto

  • 320g hladké mouky
  • 170g cukru moučka
  • 2 celé vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička kakaa

Poleva:

  • 1 bílek
  • 200g moučkového cukru
  • 1 lžička solamylu
Perníková chaloupka

Jako první ze všech přísad vypracujeme tužší těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v ledničce. Těsto vyválíme a vykrajujem tvary chaloupky. Potom těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Těsto pečeme zhruba 15 min. Základ na perníkovou chaloupku necháme odležet dva dny a poté zdobíme polevou.

Zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce, servisní místo, nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu