Pikantní slané pečivo se sýrem nejen k vínu

Recept poslal/a
Marie Jahodová, Václavovice

Doba přípravy
1 h

Ingedience

Na těsto:

  • 25 - 30 dkg polohrubé mouky
  • 25 dkg hery (1 kostka)
  • 25 dkg strouhaného tvrdého sýra (uzený eidam nebo jakýkoliv jiný)
  • 1 vajíčko - kousek si nechat na potření, zbytek do těsta
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka soli
  • špetka bílého pepř

Na posypání:

  • kmín a směs na grilovanou zeleninu (nebo cokoliv jiného podle chuti - sezam, mák, drcené oříšky)
Pikantní slané pečivo se sýrem nejen k vínu

Všechny suroviny na vále zpracujeme v tužší těsto, které pak na plechu s pečícím papírem rozválíme na plát. Rozválený plát pak na plechu rozkrájíme podélně i příčně na úzké proužky, celé natřeme zbylým rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a kořením na grilovanou zeleninu a v dobře vyhřáté troubě upečeme (cca 25 min.) Upečené a vychladlé lehce na řezech rozlámeme.

Dokonalé pečení v nerezové vestavné troubě MORA, která zvítězila v dTestu.

Zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce, servisní místo, nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu