Rajská polévka

Josef Jaroš, Žďár nad Sázavou
349 hlasů
Tisknout Tisknout
Rajská polévka
Příprava
Příprava:
40 min

Ingredience

Postup

Ovesné vločky si předem namočte alespoň na půl hodiny. Oloupejte a najemno nakrájejte cibuli.

V hrnci rozehřejte máslo a cibuli na něm do měkka restujte. Přidejte cukr a míchejte, dokud cukr nezačne karamelizovat. Tento cibulový základ zasypejte moukou a míchejte, dokud nebude mít cibulová jíška zlatou barvu. Pozor, nesmí zhnědnout! Taková zásmažka by měla hořkou chuť.

Za stálého míchání vlijte do hrnce vodu nebo vývar. Přidejte pokrájená rajčata. V našem receptu na rajskou polévku můžete konzervovaná rajčata nahradit rajským protlakem.

Slijte vodu z vloček a jemně je vymačkejte. Vločky přidejte do polévky, osolte a vařte 20 minut. Poté můžeme polévku promixovat ponorným mixérem. Pokud máte rádi rajčatovou polívku hutnější, můžete přidat nudle nebo rýži.

Na závěr přidejte bazalku. Na talíři posypejte strouhaným sýrem.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu