Sladcí ježci

Jana Morávková, Brandýs nad Labem
276 hlasů
Tisknout Tisknout
Sladcí ježci
Příprava
Příprava:
1 h

Ingredience

Postup

Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme si na malé kousky. Do každého kousku zabalíme 1 lískový ořech (nebo mandli) a vytvarujeme ježka - je lépe dělat malé a kulaté se zvednutým protáhlým čumákem, Těsto se při pečení lehce rozlije. Pečeme asi 15 minut dokud ježci nezrůžoví cca na 150 - 160 stupňů. Po upečení ježky necháme zchladnout. Rozpustíme čokoládu.Tělíčka ježků namočíme zvrchu v čokoládě a posypeme kokosem.Zbylou čokoládou a špejlí doděláme ježkům oči, případně lze dozdobit i čumáček.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu