Sladcí ježci

Recept poslal/a
Jana Morávková, Brandýs nad Labem

Doba přípravy
1 h

Ingredience

  • 350 g hladká mouka
  • 50 g cukr krupice
  • 200 g Hera
  • 100 g máslo
  • 1 celé vejce
  • 80 g čokoláda na vaření
  • 2 sáčky ořechy lískové
Sladcí ježci

Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme si na malé kousky. Do každého kousku zabalíme 1 lískový ořech (nebo mandli) a vytvarujeme ježka - je lépe dělat malé a kulaté se zvednutým protáhlým čumákem, Těsto se při pečení lehce rozlije. Pečeme asi 15 minut dokud ježci nezrůžoví cca na 150 - 160 stupňů. Po upečení ježky necháme zchladnout. Rozpustíme čokoládu.Tělíčka ježků namočíme zvrchu v čokoládě a posypeme kokosem.Zbylou čokoládou a špejlí doděláme ježkům oči, případně lze dozdobit i čumáček.

Zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu