Vánoční perníčky měkké hned po upečení

Recept poslal/a
Martina K., Praha

Doba přípravy
2h + 1h na odležení těsta

Ingredience

  • 400g hladká (celozrnná) mouka
  • 140g cukr moučka (lze bez problémů nahradit zdravějším třtinovým cukrem)
  • 2 vejce
  • 100g tuku (osvědčilo se máslo)
  • 2 lžíce tekutého/rozpuštěného medu (nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 vejce na pomazání (není nutné)
Vánoční perníčky měkké hned po upečení

Utřeme spolu dvě vejce, cukr a tuk. Potom přidáme tekutý med a perníkové koření. Do vzniklé kašičky vmícháme mouku a jedlou sodu. Vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu odležet v lednici.

Těsto poté postupně rozválíme na silnější plát a vykrajujeme různé tvary, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.

Zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu