Velikonoční mazanec – věnec z chalupy

Recept poslal/a
Dana Brokešová, Vlčkovice v Podkrkonoš

Doba přípravy
1h 15 min

Ingedience

  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 15 dkg cukru
  • 10 dkg másla
  • 4 žloutky
  • 5 dkg mandlí
  • 5 dkg rozinek
  • 1/4 l mléka
  • 3 dkg kvasnic
  • citronová kůra
  • sůl
  • vanilkový cukr
Velikonoční mazanec – věnec z chalupy

Máslo, cukr, žloutky, vanilkový cukr, sůl, citr.kůru utřeme do pěny, přidáme kvásek, mouky, zbylé vlahé mléko, rozinky, mandle, vypracujeme tužší těsto a necháme alespoň 2 hodiny kynout, potom rozdělíme na dvě části, uděláme válečky, které zamotáme a vytvoříme věnec. Potřeme žloutkem a ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu pečeme.

Zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce, servisní místo, nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu