Anketa

Jaký spotřebič MORA plánujete v krátké době koupit?

6 %
16 %
11 %
27 %
15 %
9 %
3 %
9 %
2 %
2 %
Celkem 3343 hlasů.

Akce dárek 2016
Facebook | MORA MORAVIA s.r.o YouTube | MORA MORAVIA s.r.o
Úvodní stránka » Tipy a rady » Receptář MORA » Co dělat, když...

Co dělat, když...

  • Chcete zjistit, zda je těsto už propečené
    Asi 10 min. před dokončením zapíchněte dřevěnou špejli do nejvyššího místa moučníku. Jestli špejle zůstane suchá, je koláč hotov.

  • Chcete, aby koláč neklesl
    Příště použijte méně tekutiny, nebo nastavte teplotu pečení o 10 °C níže. Dbejte na dobu propracování těsta dle receptu.

  • Koláč uprostřed vyskočí a na krajích je nižší
    Volte nižší teplotu, pečte o něco déle.

  • Koláč je nahoře příliš tmavý
    Zasuňte plech níže, volte nižší teplotu a pečte koláč o něco déle

  • Koláč je vespod příliš tmavý
    Zasuňte plech výše a nastavte příště nižší teplotu

  • Koláč je vespod světlý, šťáva z ovoce vytéká
    Příště použijte hlubší plech a pečte o něco déle.

  • Koláč je příliš suchý
    Příště zvolte teplotu o 10 °C vyšší a zkraťte dobu pečení. Pokapte koláč šťávou z ovoce nebo alkoholem.

  • Pekli jste na více úrovních, na horním plechu je pečivo světlejší než na spodním
    Zvolte nižší teplotu, potom bude pečivo rovnoměrnější. Současně zasunuté pečící plechy nemusí být současně hotové. Nechejte horní plechy 5 - 10 min. dopéct.

  • Pečivo se neuvolňuje z plechu
    Dejte plech ještě krátce do rozehřáté trouby a potom pečivo z plechu ihned sejměte

  • Pečivo nelze vyklopit z formy
    Uvolněte okraj opatrně nožem. Překlopte formu s pečivem a formu překryjte několikrát mokrou, studenou utěrkou. Příště formu dobře vymažte a vysypte moukou nebo strouhankou.