Anketa

Co hodnotíte u spotřebičů MORA nejvíce?

12 %
7 %
17 %
38 %
15 %
5 %
6 %
Celkem 331 hlasů.
Facebook | MORA MORAVIA s.r.o YouTube | MORA MORAVIA s.r.o
Úvodní stránka » Tipy a rady » Receptář MORA » Rady pro kvalitní grilování

Rady pro kvalitní grilování

  • Grilované kusy mají být podle možnosti stejně silné, nejméně 2-3 cm. Tím rovnoměrně zhnědnou a zůstanou šťavnaté.

  • Maso před grilováním potřete tukem, nebo olejem. Pláty solíme těsně před grilováním.

  • Grilované porce ukládejte přímo na rošt, nejlépe do středu.

  • Aby se šťáva z masa při grilování zachycovala a dno zůstalo čisté, umístěte pod grilovanou potravinu pekáč, nebo pečící plech.

  • Otáčejte grilované kusy po 2/3 doby pečení, kterou udává tabulka.

Doporučený provoz:

menší kusy na menší ploše - uchycení 3, grilování bez ventilátoru, dvířko trouby zavřené

menší kusy na větší ploše - uchycení 2, grilování bez ventilátoru, dvířko trouby zavřené

větší kusy na větší ploše - uchycení 2, grilování s ventilátorem, dvířko trouby zavřené