Anketa

Jaký spotřebič MORA plánujete v krátké době koupit?

6 %
16 %
11 %
27 %
15 %
9 %
3 %
9 %
2 %
2 %
Celkem 3428 hlasů.
Facebook | MORA MORAVIA s.r.o YouTube | MORA MORAVIA s.r.o
Úvodní stránka » Tipy a rady » Receptář MORA » Tabulky pro pečení

Tabulky pro pečení

Tabulky pro pečení osahují následující způsoby pečení. Vyberte si způsob podle vybavenosti Vašeho spotřebiče.

vrchni_spodni

Klasické pečení při ohřevu horním a dolním topným tělesem na jednom plechu

Druh pokrmu Pořadí drážky od spodu Použité množ. kg Teplota předehřevu (°C) Teplota pečení (°C) Čas pečení Druh formy, příslušenství
Kynuté buchty 2 1,9 210 180 30 vsuvný smalt.plech
Bábovka 2 1,2 210 180 50 forma černá + rošt
Makové rohlíčky 2 0,5 210 180 15 vsuvný smalt.plech
Kynutý ovocný koláč 2 0,7 210 180 31 vsuvný smalt.plech
Tvarohový dort 2 1,7 ne 180 90 forma černá + rošt
Bílkový chlebíček 2 0,5 200 180 30 forma černá chlebíčková + rošt
Piškotová roláda 2 0,7 200 180-200 10-15 vsuvný smalt.plech
Tažený závin 2 0,7 200 175 35-40 vsuvný smalt.plech
Piškotový dort 2 0,6 200 180 30 forma černá + rošt
Linecké košíčky 2 0,5 200 180 14 vsuvný smalt. plech + rošt + formičky
Ořechový dort 2 1,2 200 180 60 forma černá + rošt
Koláč litý ovocný 2 0,7 190 170-180 30 vsuvný smalt.plech
Vánočka 2 1,5 200-220 200-220
5 až 10 min.
a dále 160-180
25 až 35 min.
40-45 vsuvný smalt.plech
Pizza 3 1,5 225 225 20 vsuvný smalt.plech

vetrakPečení horkým vzduchem s ventilátorem na jednom plechu

Druh pokrmu Pořadí drážky od spodu Použité množ. kg Teplota přede- hřevu (°C) Teplota pečení (°C) Čas pečení (min) Druh formy, příslušenství
Kynuté buchty 2 2,5 210 170 30 vsuvný smalt. plech
Bábovka 2 1,2 180 160 50 forma černá + rošt
Makové rohlíčky 2 0,8 180 170 13-16 vsuvný smalt. plech
Kynutý ovocný koláč 2 0,8 180 170 30 vsuvný smalt. plech
Tvarohový dort 1 1,6 ne 150 60 forma černá + rošt
Bílkový chlebíček 2 0,5 180 160 30 forma černá chlebíčková + rošt
Piškotová roláda 2 0,7 200 180 10-15 vsuvný smalt. plech
Tažený závin 2 0,7 180 170 35-40 vsuvný smalt. plech
Piškotový dort 2 0,6 180 160 30 forma černá + rošt
Linecké košíčky 2 0,6 180 160 15 vsuvný smalt. plech + rošt + formičky
Ořechový dort 2 1,2 180 160 60 forma černá + rošt
Jablečný koláč 2 1,1 180 160 50 forma plechová + rošt
Vánočka 2 1,5 210 210-6 min. 160-39 min. 45 vsuvný smalt. plech
Sněhové pusinky 2 0,3 200 50-75 60-90 vsuvný smalt. plech
Rýžový nákyp 2 1,3 190 150-160 60-75 skleněná mísa s víkem + rošt
Pizza 2 1,5 225 225 15-20 vsuvný smalt. plech
Zapékané brambory 2 3,8 ne 180 60-70 skleněná mísa s víkem + rošt
Zapékané kotlety 2 2,6 ne 180 60-70 skleněná mísa s víkem + rošt
Hovězí roláda 2 0,9 ne 180-210 80-90 skleněná mísa s víkem + rošt
Sekaná pečeně 2 0,6 ne 150 90-100 smaltovaný pekáč + rošt

vetrakPečení horkým vzduchem s ventilátorem s více plechy

Druh pokrmu Pořadí drážky od spodu Použité množ. kg Teplota přede- hřevu (°C) Teplota pečení (°C) Čas pečení (min) Druh formy, příslušenství
Kynuté buchty 1+3 5 210 170 30 vsuvné smalt. plechy smalt. pekáče + rošty
Makové rohlíčky 1+2+3 1,6 180 170 13-15 vsuvné smalt. plechy
Kynutý ovocný koláč 2+3 1,6 180 170 30 vsuvné smalt. plechy
Bílkový chlebíček 1+3 1 180 160 30 forma černá chlebíčková + rošt
Tažený závin 2+3 1,5 180 170 35-40 vsuvné smalt. plechy
Kynutý závin 2+3 2,6 200 170 30 vsuvné smalt. plechy
Linecké košíčky 1+2+3 1 180 160 13-15 vsuvné smalt. plechy+rošt
Ořechový dort 2 1,2 200 180 60 forma černá + rošt
Koláč litý ovocný 1+3 1,4 180 160 25-30 vsuvné smalt. plechy
Linecké cukroví 1+2+3 0,5 180 160 11-13 vsuvné smalt. plechy
Sněhové pusinky 1+2+3 3 200 50-7 60-90 vsuvné smalt. plechy
Pizza 2+3 3 225 225 15-20 vsuvné smalt. plechy
Vepřová pečeně + litý ovocný koláč 1 + 3 2 - 1 ne pro kolač je trouba předehř. na 220°C z režimu pečení masa 220 - 160 maso 54 min. na 220 °C + 21 min na 160 °C koláč 21 min. na 160 °C Pekáč + rošt vsuvný smalt. plech

vrchni_spodni_vetrakPečení při ohřevu horním a dolním topným tělesem s ventilátorem na jednom plechu

Druh pokrmu Pořadí drážky od spodu Použité množ. kg Teplota přede- hřevu (°C) Teplota pečení (°C) Čas pečení (min) Druh formy, příslušenství
Kynuté buchty 2 2,5 210 170 30 smaltovaný pekáč + rošt
Bábovka 2 1,2 180 160 45 forma černá + rošt
Makové rohlíčky 2 0,8 180 170 13-14 vsuvný smalt. plech
Kynutý ovocný koláč 2 0,8 180 170 20-30 vsuvný smalt. plech
Tvarohový dort 1 1,6 ne 150 60 forma černá + rošt
Bílkový chlebíček 2 0,5 180 160 22 forma černá chlebíčková + rošt
Piškotová roláda 2 0,7 200 170 10 vsuvný smalt. plech
Tažený závin 2 0,7 180 160 35-40 vsuvný smalt. plech
Piškotový dort 2 0,6 180 150 30 forma černá + rošt
Linecké košíčky 2 0,5 180 160 11 vsuvný smalt. plech + formičky
Ořechový dort 2 1,2 180 160 60 forma černá + rošt
Jablečný koláč 1 1 ne 165 54-60 forma koláčová + rošt
Vánočka 2 1,5 210 210-6 min. 160-39 min 45 vsuvný smalt. plech
Rýžový nákyp 2 1,3 190 150-160 60-70 skleněná mísa s víkem + rošt
Pizza 2 1,5 225 225 15 vsuvný smalt. plech
Zapečený květák 2 1,1 200 180 40-50 skleněná mísa s víkem + rošt
Zapékané brambory 2 3,8 ne 170 6 smaltovaný pekáč + rošt
Sekaná roláda 2 0,6 ne 160 80-90 smaltovaný pekáč + rošt
Hovězí roláda 2 0,9 ne 180-190 70-80 skleněná mísa s víkem + rošt
Zapékané kotlety 2 2,6 ne 180 60-70 skleněná mísa s víkem + rošt

vrchni_spodni_vetrak

Pečení při ohřevu horním a dolním topným tělesem s ventilátorem na dvou plechách

Druh pokrmu Pořadí drážky od spodu Použité množ. kg Teplota přede- hřevu (°C) Teplota pečení (°C) Čas pečení Druh formy, příslušenství
Kynuté buchty 1+3 5 210 170 30 vsuvné smalt. plechy
Makové rohlíčky 1+2+3 1,6 180 160 15-16 vsuvné smalt. plechy
Kynutý ovocný koláč 2+3 1,6 180 170 28-30 vsuvné smalt. plechy
Tažený závin 2+3 1,5 180 160 35-40 vsuvné smalt. plechy
Linecké košíčky 2+3 1 180 160 15 vsuvné smalt. plechy + formičky
Pizza 2+3 3 225 225 15-20 vsuvné smalt. plechy

vrchni_vetrakPečení horkým vzduchem s ventilátorem a horním topným tělesem na jednom plechu

Druh pokrmu Pořadí drážky od spodu Použité množ. kg Teplota přede- hřevu (°C) Teplota pečení (°C) Čas pečení Druh formy, příslušenství
Předsmažené hranolky 2 0,4 225 225 15 smalt. plechy + rošt
Rybí filé 2 0,4 ne 200 30 smalt. plechy + rošt
Rybí filety s kůží 2 0,4 ne 200 30 smalt. plechy + rošt

Funkci pečení horkým vzduchem s ventilátorem a horním topným tělesem je možné současně použít pro rychlý předehřev trouby při pečení horkým vzduchem s ventilátorem.