Bezlepkové muffiny s borůvkami

Hodnocení receptu
(166 hlasů)

Ingredience

  • 6 vajec 
  • 70 g cukru krupice nebo jiného sladidla
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 120 g bezlepkové směsi samokypřící (např. Doves Farm)
  • 40 g cukru moučka nebo jiného sladidla
  • 120 g másla nebo například bezmléčný tuk Promienna
  • borůvky 

POSTUP (na cca 26 muffinů):

Oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Máslo rozpustíme a vyšleháme s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Z bílků, krupicového a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty opatrně spojíme a vmícháme mouku.

Těstem na muffiny naplníme košíčky nebo formu. Před vložením do trouby na povrch muffinů naklademe borůvky a mírně je umáčkneme. Muffiny pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 180 °C.


DOPORUČUJEME:

Jaké výhody vidí na troubě MORA Vladěna Halatová z blogu bezlepkove.com? Přečtěte si její tipy v recenzi modelu VT 779 BX.

Více o modelu VT 779 BX >>

Další bezlepkové recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu