Banana bread

Už jste si někdy doma upekli sladký chléb? S námi máte nyní příležitost. Banánový chlebíček je krásně vláčný. Podávat ho můžete samotný nebo ho zkuste namazat oblíbenou ořechovou pomazánkou či domácí marmeládou. Dejte nám vědět, jak byste ho podávali vy.

4 hlasů
Tisknout Tisknout
/data/images/recepty/motives/707/95/banana-bread-recept.jpg
Množství
Množství:
1 chléb
Příprava
Příprava:
20 minut
Vaření
Vaření:
45 minut
Náročnost
Náročnost:
velmi nízká

Ingredience

Postup

Nejprve si vidličkou rozmačkejte 2 banány. (Použít na ně můžete i mixér. Vznikne vám tak jemnější struktura hotového chleba.) K rozmačkaným banánům nalijte mírně zchladlé rozpuštěné máslo a přidejte i dvě vejce. Tekutou část těsta dobře rozmíchejte.  

K tekuté části přidejte mouku a cukr. Dále přidávejte kypřicí prášek s jedlou sodou, solí a skořicí. Nyní dobře promíchávejte, dokud nevznikne hladké hutné banánové těsto. Těsto nandejte do chlebové formy, kterou jste vyložili pečicím papírem. Nezapomeňte navrch těsta přidat rozpůlený banán.

Chléb dejte péct do předehřáté trouby. Zprvu pečte 20 minut při 180–185 stupních horkovzduchem, poté snižte teplotu na 175 stupňů[K1]  a pečte dalších 20–25 minut. (Doporučujeme péct v nižší úrovni trouby.) Zkuste špejlí, je-li chléb hotový. 

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu