Bavorské vdolečky

Dnes jsme pro vás připravili recept na nestárnoucí klasiku. Bavorské vdolečky! Připravit si je můžete s dětmi k obědu nebo si je dejte s drahou polovičkou jako vydatný dezert k odpolední kávě. Vdolečky jsou výborné a krásně nadýchané.

5 hlasů
Tisknout Tisknout
/data/images/recepty/motives/697/70/bavorske-vdolecky-mora.webp
Množství
Množství:
20 ks
Příprava
Příprava:
25 minut
Vaření
Vaření:
30 minut
Náročnost
Náročnost:
náročné

Ingredience

Postup

Nejprve si z připravených surovin připravte kvásek. Do vyšší nádoby rozdrobte čerstvé droždí. Zalijte ho vlažným mlékem (100 ml) a přidejte k němu lžíci cukru a lžíci mouky. Metličkou promíchejte a přikryjte utěrkou. Nechte kvásek na teplém místě kynout. Bude to trvat 20–30 minut. 

Do větší mísy nasypte odměřenou polohrubou mouku se lžičkou soli a zbylým cukrem. Promíchejte. Přidejte kvásek, zbylé mléko (150 ml), vejce, žloutek, povolené máslo a rum. Těsto dobře zpracujte a dejte ho kynout na teplé místo. Těsto bude pod utěrkou kynout přibližně hodinu. 

Vykynuté těsto si rozválejte na tloušťku 1,5 cm. Vykrajujte kolečka ideálně o průměru 8 cm. Do vykrojeného kolečka můžete udělat důlek. Tato strana se bude smažit první. Později se vám bude důlek hodit pro plnění povidly.

Vdolečky smažte v rozpáleném oleji z obou stran. Při smažení je pánev ideálně přikrytá pokličkou.

Usmažené vdolečky nechte vychladnout na ubrousku na mřížce. Před podáváním naplňte vdolečky povidly a nezapomeňte na tvarohovou čepici.

TIPY A RADY: zkuste tvaroh vyšlehat se 100 g mascarpone a moučkovým cukrem. Vznikne dokonalá čepice pro vaše bavorské vdolečky.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu