Bezlepková roláda s jahodami

Zkusíte s námi upéct skvělé bezlepkové těsto na roládu? Těsto je provoněné citronovou kůrou a nemusíte se bát, toto těsto nikdy nepraskne. Pokud se tedy budete řídit naším postupem. Roládu jsme obohatili o svěží krém a ovoce. Do teplého počasí je svěží roláda jako stvořená.

0 hlasů
Tisknout Tisknout
/data/images/recepty/motives/712/4c/bezlepkova-rolada-recept.webp
Množství
Množství:
1 roláda
Příprava
Příprava:
40 minut
Vaření
Vaření:
10 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Na těsto

Na citronový krém

Postup

Horkovzdušnou troubu si předehřejte na 170 stupňů. Připravte si plech (my jsme použili plech o rozměrech 40 × 25 cm) a vyložte ho pečicím papírem. V hlubší míse si vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Ve vysoké nádobě si vyšlehejte bílky se špetkou soli v tuhý sníh. 

Do hlubší mísy ke žloutkové pěně přidejte mouku a nastrouhanou citronovou kůru a vyšlehejte v hutný krém. Pak přidejte sníh z bílků. Vmíchejte ho do hutné směsi opatrně a pomalu. Klidně po částech.

Hotové těsto nalijte do připraveného plechu a rovnoměrně ho rozprostřete.  Dejte těsto péct. Pečte 10 minut dozlatova. Můžete zkusit párátkem či špejlí, je-li těsto dobře upečené.

Upečené těsto můžete opatrně zarolovat a dát stydnout bokem. 

Nyní si připravte citronový krém. Smetanu si vyšlehejte s cukrem a ztužovačem dotuha. Přidejte tvaroh a mascarpone. Dobře promíchejte. Nakonec ještě přidejte šťávu z poloviny citronu a znovu dobře promíchejte. Krém odložte do lednice a nechte ho tam, jen co si nakrájíte jahody, připravíte borůvky a domácí marmeládu. Jakmile máte připraveno a vaše roláda vystydla, můžete začít se závěrečnými pracemi. 

Roládu opatrně narovnejte (odrolujte). Rovnoměrně ji potřete oblíbenou domácí marmeládou. Navrstvěte připravený citronový krém. Přidejte na kousky nakrájené ovoce a roládu zase opatrně zarolujte. Snažte se ji pěkně utahovat, aby se vám neotevírala. Na závěr ji můžete jen zasypat moučkovým cukrem či dozdobit zbylým krémem. Vaší fantazii se meze nekladou.

TIPY A RADY: pamatujte, čím více vzduchu dostanete do bílkového sněhu, tím bude vaše roláda nadýchanější. Klidně bílky se špetkou soli šlehejte při nejvyšších otáčkách.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu