Množství
Množství:
5 porcí
Příprava
Příprava:
45 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Brokolicové karbanátky mohou být skvělou večeří i vítaným lehkým obědem. Doporučujeme je podávat s bramborovou kaší.

  1. Očištěné brokolicové růžičky rozmixujte spolu se šalotkou najemno.
  2. Brokolicovou „kaši“ osolte, opepřete a přidejte lžičku provensálského koření. Dobře promíchejte.
  3. K okořeněné „kaši“ přidejte vajíčka, strouhanku, ovesné vločky a tvaroh a znovu dobře promíchejte v hutné, rukama zpracovatelné těsto. 
  4. Rukama tvarujte karbanátky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Karbanátky dejte péct do trouby na cca 25 minut při 190 stupních. V polovině pečení je obraťte a zlehka potřete olivovým olejem. Pečte do zhnědnutí.

Rozehřejte si troubu na 190 stupňů. Brokolici dobře omyjte a 300 g brokolicových růžiček rozmixujte najemno společně s jednou menší šalotkou.

Vzniklou brokolicovou „kaši“ osolte, opepřete a můžete přidat lžičku oblíbeného koření. V našem případě saháme po koření provensálském, které brokolicovým karbanátkům dodá chtěný šmrnc. Brokolicovou „kaši“ dobře promíchejte.

K okořeněné „kaši“ přidejte dvě vajíčka, dvě lžíce strouhanky, tři lžíce ovesných vloček a dvě lžíce polotučného tvarohu z vaničky. Dobře promíchejte v hutné, rukama zpracovatelné těsto.

Nyní můžete tvarovat vyšší karbanátky. Každý karbanátek rovnou pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.

Karbanátky dejte péct do předehřáté trouby na přibližně 25 minut. V polovině pečení je obraťte a zlehka potřete olivovým olejem. Pečte do zhnědnutí.

Dobrou chuť!

Tipy a rady na závěr

Máte-li doma dítko školou povinné, můžete karbanátek zabalit dítěti s sebou do školy do krabičky. Skvěle chutná i studený!

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu