Množství
Množství:
3 porce
Vaření
Vaření:
30 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Horké letní dny fandí lehkým salátům. Zelenina je v létě nejchutnější, tak by byla škoda jí nevyužít, nemyslíte? Vyzkoušejte lahodný salát s pečeným lososem. Lehké, svěží jídlo je v tomto období naprosto ideální. Náš salát jsme dnes zpestřili chutným avokádem. Zkuste to také.  

  1. Lososové filety očistěte, potřete olivovým olejem a pokapejte citronovou šťávou. Na filety přidejte sůl, pepř a koření a buď je dejte rovnou péct, nebo je před pečením nechte půl hodinky odležet v lednici. Pečte 25 minut na 210 stupňů.
  2. Připravte si velkou mísu na letní salát. Nejprve si nakrájejte avokádo na malé kostky, ředkvičky na kolečka a cherry rajčata na půlky. 
  3. Listy polníčku i čekanky smíchejte s pokrájeným avokádem, rajčaty a ředkvičkami. 
  4. Salát promíchejte s olejem, octem, sirupem a citronovou šťávou, osolte a opepřete.

Lososové filety očistěte, potřete olivovým olejem a pokapejte citronovou šťávou, přidejte sůl, pepř a koření. Filety buď dejte rovnou péct, nebo je před pečením nechte půl hodiny až hodinu odležet v lednici. Nasají citron a i díky koření budou chutnější a šťavnatější. Rybu pečte 25 minut na 210 stupňů.

Připravte si velkou, ideálně hlubokou mísu na letní salát. Nejprve si nakrájejte avokádo na malé kostky, ředkvičky na kolečka a cherry rajčata na půlky. 

Listy polníčku i čekanky smíchejte s pokrájeným avokádem, rajčaty a ředkvičkami. 

Salát promíchejte s olejem, octem, sirupem a citronovou šťávou, osolte a opepřete. 

Lososové filety podávejte na vychlazeném letním salátu. Dobrou chuť!   

Tipy a rady na závěr

Tomuto salátu by slušel i sýr. Můžete do něj zkusit přidat oblíbenou fetu nebo jiný čerstvý sýr.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu