Domácí pizza na plech

Recept poslal/a
Olga Tůnová, Želetava

Doba přípravy
3 h

Ingredience

Těsto na 4 pizzy nebo 2 plechy:

  • 500 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 1 lžíce mléka na kvásek
  • 125 ml vody
  • 6 lžic oleje (nejraději olivového)
  • sůl
Domácí pizza na plech

Do mísy prosejte mouku, sůl, přidejte vzešlý kvásek, olej a vlažnou vodu, promíchejte a vypracujte hladké vláčné těsto. Mísu překryjte utěrkou a nechte 1-2 hodiny na teplém místě kynout. Pak těsto rozdělte na dva až čtyři díly, na vále propracujte, rozválejte na půl centimetru, přeložte do vymaštěné kulaté formy nebo na plech a lehce stlačte, aby vznikly vyšší okraje. Těsto potřete směsí oleje a kečupu a naplňte podle chuti, nechte ještě 20-30 minut kynout a poté 20 minut pečte ve vyhřáté troubě na 250°C. S těstem se krásně pracuje a vždy se povede.

Jak správně na pizzu podle typu vaší trouby najdete v Tabulkách pro pečení.

Zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu