Rybízový koláč s křupavou krustou

paní Elly
501 hlasů
Tisknout Tisknout
Rybízový koláč s křupavou krustou

Ingredience

Postup

Předehřejte si troubu na 190 °C.

Smíchejte rybíz s cukrem a kukuřičným škrobem. Míchejte opatrně, abyste kuličky rybízu zbytečně nerozbili. Nechejte stát stranou a připravte si těsto.

Nejprve promíchejte důkladně sypké suroviny - moukou, cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidejte na kousky nasekané vychlazené máslo a vejce. Vypracujte těsto, které nemusí nutně držet příliš pohromadě.

Na pečení použijte formu o rozměrech zhruba 25 x 20 cm. Tu vyložte pečícím papírem. Dvě třetiny těsta natlačte na dno formy. Posypejte rybízem a nahoru nadrobte zbytek těsta.

Pečte v předehřáté troubě 45 minut.

Vyndejte z trouby, dejte celou formu na kovovou mřížku a nechejte úplně vychladnout. Poté nakrájejte na malé čtverečky.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu