Příprava
Příprava:
90 minut
Vaření
Vaření:
15 minut

Ingredience

Na těsto:

Na dohotovení:

Postup

Mléko zahřejte, rozdrobte do něj droždí a přidejte po lžičce mouky a cukru. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte obě mouky. Přimíchejte cukr a sůl. Přidejte změklé máslo, vejce a žloutek. Nakonec do mísy vlijte kvásek. Těsto důkladně propracujte. Hotový bochník těsta poprašte moukou a přikryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě asi hodinku nebo do chvíle, dokud nezdvojnásobí svůj objem.  

Mezitím promíchejte cukr se skořicí. Máslo nechte rozpustit. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly. Každý vyválejte do tvaru obdélníku. Oba potřete rozpuštěným máslem. Poté posypte skořicovým cukrem a od delší strany zatočte jako roládu. Obě pak nakrájejte na plátky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Takto připravené šneky potřete rozšlehaným vejcem. Pečte je 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 180 ℃.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu