Slavnostní rohlíčky

Recept poslal/a
Jana Morávková, Brandýs nad Labem

Doba přípravy
1 h

Ingredience

  • 400 gramů hladké mouky
  • 200 gramů (ml) zakysané smetany
  • 250 gramů másla (nenahrazujte jiným tukem)
  • sůl - větší špetka
  • 1 vejce
  • cukr moučka na obalení
  • povidla (nebo tvaroh, mák, marmeláda...) na náplň
Slavnostní rohlíčky

Z mouky, soli, másla a zakysané smetany vypracujeme těsto a necháme přes noc odpočinout v lednici. Druhý den rozdělíme těsto na 4 díly, z každého vyválíme placku, kterou rozdělíme na 8 dílků. Na širokou stranu dáme trochu náplně (ne moc, aby nevytekla) a zavineme směrem ke středu do tvaru rohlíčku. Před pečením potřeme vejcem, pečeme do zlatova. Po upečení pocukrujeme nebo obalíme cukrem moučka. Rohlíčky jsou velmi chutné.

Zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu