Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

3 hlasů
Tisknout Tisknout
/data/images/recepty/motives/663/a1/tvarohove-knedliky-16_9.jpg
Množství
Množství:
3 porce
Vaření
Vaření:
20 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

A máme tu další české jídlo. Tvarohové knedlíky se sezonním ovocem. My jsme v tomto měsíci vybrali švestky, které právě dozrály. Zkusíte tuhle tradiční dobrotu s námi také?

  1. V míse zpracujte dohladka dětskou krupičku s tvarohy, vajíčkem a špetkou soli.
  2. Očištěné švestky zabalte do slabé vrstvy tvarohového těsta.
  3. Knedlíky vhoďte do vroucí vody. Po chvíli zmírněte teplotu a pozvolna vařte cca 10 minut.
  4. Uvařené knedlíky nechte chvíli vydýchat na talíři a po chvíli je zasypte strouhaným tvarohem, mletým mákem a moučkovým cukrem. Polévejte je rozpuštěným máslem.

Připravte si větší mísu na těsto. Ideální je taková mísa, ve které se vám bude dobře zpracovávat těsto oběma rukama. V míse zpracujte dohladka dětskou krupičku se dvěma tvarohy, vajíčkem a špetkou soli.

Těsto si můžete rozdělit na 8–10 dílků, podle toho, jak máte velké švestky.

Očištěné švestky (mohou být i s peckami) zabalte do slabé vrstvy tvarohového těsta.

Připravené knedlíky vhoďte do vroucí vody, aby se na povrchu krásně zatáhly. Po chvíli zmírněte teplotu a pozvolna vařte cca 10 minut.

Uvařené knedlíky nechte chvíli vydýchat na talíři a po chvíli je zasypte strouhaným tvarohem, mletým mákem a moučkovým cukrem. Polévejte je rozpuštěným máslem.

Tipy a rady na závěr

Ke švestkovým knedlíkům se hodí i povidla, zakysaná smetana či jogurt. Podávejte tak, jak je máte rádi.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu