Tvarohová bábovka s kousky čokolády a čokoládovou ganáží

Gabriela P.
470 hlasů
Tisknout Tisknout
Tvarohová bábovka s kousky čokolády a čokoládovou ganáží

Ingredience

Postup

Máslo a cukr dáme do mísy stolního robota a vyšleháme do světlé pěny. Poté přidáme žloutky a tvaroh a zašleháme. K této směsi prosejeme špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli, přidáme 100 g na kousky nakrájené čokolády a zamícháme. Nakonec si vyšleháme sníh z bílků, který zlehka vmícháme do připraveného těsta. Těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 180 st. cca 45 min.

Po upečení bábovky, vyklopíme z formy, necháme vychladnout a potřeme čokoládovou ganáží, na kterou si rozpustíme 100 g čokolády a postupně (za stálého míchání) do ni přidáváme 200 g zakysané smetany. Bábovku ozdobíme dle fantazie - např. čokoládovými hoblinkami. 

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu