Vánoční šlehačkové cukroví

Jemné, křehké a voňavé – tak chutná šlehačkové cukroví, které zvládnete připravit během chvilky. Tento recept na vánoční cukroví ze šlehačky nevyžaduje zdobení ani dlouhé zrání. Stačí pár surovin a za pár minut máte hotové křehké cukroví, které si uchová svou lahodnou chuť i několik dní před Vánoci.

MORA
4 hlasů
Tisknout Tisknout
Šlehačkové cukroví top recepty – hotové cukroví na stole
Množství
Množství:
2 plechy cukroví
Příprava
Příprava:
10 minut
Vaření
Vaření:
10 minut
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

Z povoleného másla, mouky a studené smetany zpracujte hladké těsto. S těstem se velmi dobře pracuje. Těsto zabalené v potravinové fólii uložte na jednu hodinu do lednice.

Těsto vyválejte na plát a pomocí vykrajovátek vykrajujte požadované tvary. Během pečení se cukroví nafoukne, ale i přesto příliš slabý plát vyválet nemusíte.

Vykrajování tvarů z těsta na šlehačkové cukroví

Cukroví pečte v troubě předehřáté na 175 stupňů přibližně 10 minut. 

Ukládání kousků cukroví na plech s pečicím papírem

Ještě horké cukroví obalte v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým.

Obalování horkého šlehačkového cukroví v moučkovém a vanilkovém cukru

Dobrou chuť!

Šlehačkové cukroví top recepty – hotové cukroví na stole
TIPY A RADY: Pokud máte rádi sladké cukroví, uberte v receptu 50 g mouky a přidejte 50 g moučkového cukru. Cukroví je chutné i s přidáním vanilkového aroma.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu