Vánoční šlehačkové cukroví
Jemné, křehké a voňavé – tak chutná šlehačkové cukroví, které zvládnete připravit během chvilky. Tento recept na vánoční cukroví ze šlehačky nevyžaduje zdobení ani dlouhé zrání. Stačí pár surovin a za pár minut máte hotové křehké cukroví, které si uchová svou lahodnou chuť i několik dní před Vánoci.
Ingredience
Postup
Z povoleného másla, mouky a studené smetany zpracujte hladké těsto. S těstem se velmi dobře pracuje. Těsto zabalené v potravinové fólii uložte na jednu hodinu do lednice.
Těsto vyválejte na plát a pomocí vykrajovátek vykrajujte požadované tvary. Během pečení se cukroví nafoukne, ale i přesto příliš slabý plát vyválet nemusíte.
Cukroví pečte v troubě předehřáté na 175 stupňů přibližně 10 minut.
Ještě horké cukroví obalte v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým.
Dobrou chuť!
Facebook
Twitter