Kulajda naší babičky

Recept poslal/a
Nikol Morávková, Brandýs nad Labem

Doba přípravy
1 h

Ingredience

  • 6 kusů brambor
  • 1/2 hrnku namočených hub
  • 1,5 litru hovězího vývaru nebo masoxu (lze i zeleninový bujon)
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepř
  • 250 mililitrů smetany na vaření (nebo smetany ke šlehání)
  • 2 vejce
  • 1 svazek kopru (nebo sterilovaný cca 2 lžíce nebo dle chuti)
  • 1 lžíce octa 2 lžíce jíška nebo hladká mouka na zahuštění
Kulajda naší babičky

Namočíme sušené houby. Do hrnce dáme vařit vodu s masoxem (nebo bujonem), s houbami, pepřem, soli a na kostičky nakrájenými brambory. Přidáme asi 1-2 lžíce octa podle chuti.Pokud máme nakládaný kopr v octu nebo houby v octu stačí méně a necháme 10 minut vařit. Rozšleháme 2 vejce a vmícháme do polévky, přidáme kopr a povaříme asi 5 minut, osolíme , zahustíme jíškou nebo moukou a nakonec přidáme smetanu a povaříme již krátce.

Zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu