Špagety carbonara

Zkuste s námi dnes připravit těstoviny alla carbonara založené na originálním italském receptu. Oblíbená omáčka carbonara se typicky podává se špagetami (italsky spaghetti). Hotové je budete mít v cuku letu.

2 hlasů
Tisknout Tisknout
/data/images/recepty/motives/681/9c/carbonara-mora.webp
Množství
Množství:
4 porce
Příprava
Příprava:
10 minut
Vaření
Vaření:
20 minut
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

Dejte vařit těstoviny do osolené vody a nechte je vařit po dobu uvedenou na obalu.

Než se těstoviny uvaří, nakrájejte slaninu na kostičky a opečte ji v hluboké pánvi na trošce olivového oleje. Až bude opečená, sundejte pánev z plotýnky.

Na jemném struhadle nastrouhejte sýr.

Z uvařených těstovin odeberte jeden hrneček vody stranou. Přibližně 100 ml vody z těstovin nyní odlijte ke slanině a společně povařte.

Těstoviny slijte.

Do bublající vody v pánvi přidejte přibližně polovinu nastrouhaného sýra a žloutky. Dle potřeby přidávejte i odebranou vodu z hrnečku (čím více vody, tím řidší omáčka). Vidličkou nebo metličkou dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká omáčka. Do krásně hladké omáčky hned přidejte těstoviny, promíchejte a už dál nevařte! Máte hotovo a můžete podávat.

Připravenou porci na talíři lehce posypte pepřem a zasypte strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!

TIPY A RADY: těstoviny carbonara se tradičně připravují s parmazánem. Zkuste si je ale někdy připravit i s výrazně žlutým čedarem, který je obohatí o svou výjimečnou chuť.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu