Houbový štrúdl

paní Elly
pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
Houbový štrúdl

Ingredience

šipka

Postup

šipka

Na oleji orestujeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na kousky pokrájené houby a dusíme přibližně 10 minut. Dle potřeby podlijeme vodou. Jakmile se veškeré tekutina odpaří, odstavíme hrnec z ohně a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme listové těsto. Všechny 3 kousky z balení vyválíme na tenký plát.
Dále si nakrájíme pórek na kolečka. Množství nechám na vás a vaší chuti. Já použila přibližně 10 cm kousek.
Do vychladlých hub vmícháme Lučinu, pórek a dochutíme solí a pepřem. Takto připravenou směs navrstvíme rovnoměrně na všechny tři vyválená, listová těsta a zavineme do štrúdlů.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut.

TIP: Do jednoho ze závinů jsem přidala navíc pár plátků šunky a nastrouhaný sýr.

Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci