Babiččina borůvková bublanina

Borůvková bublanina je klasika českých kuchyní, která nikdy nezklame. Nadýchané těsto, voňavé borůvky a jednoduchá příprava z ní dělají ideální moučník ke kávě, snídani i víkendovému pečení. Tento recept zvládne každý – stačí pár základních surovin a trocha lásky k domácímu pečení.

MORA
4 hlasů
Tisknout Tisknout
Bublanina s borůvkami – jednoduchý a rychlý recept
Množství
Množství:
12 porcí (forma 20 x 30 cm)
Příprava
Příprava:
20 minut
Vaření
Vaření:
25 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Nejdříve si předehřejte troubu na 175 stupňů.

Oddělte si žloutky od bílků. Z bílků si vyšlehejte tuhý sníh a dejte ho stranou. Budete ho potřebovat až před samým dokončením těsta.

Žloutky vyšlehejte s cukrem do hladké pěny. Neuspěchejte to – šlehejte klidně až 5 minut, aby vznikl nadýchaný základ.

Přidejte olej, mléko, kypřící prášek i mouku a pokračujte ve šlehání tak dlouho, dokud nebude konzistence hladká.

Nyní přidávejte po částech tuhý sníh, který opatrně zapracujte do těsta.

Bublaninové těsto nalijte do máslem vymazané a moukou posypané formy. Přidejte čerstvé borůvky a vložte bublaninu do předehřáté trouby. 

bublaninové těsto ozdobené borůvkami - postup receptu

Vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut. Hotovou bublaninu poznáte podle toho, že na špejli neulpívá těsto.

borůvková bublanina - upečená - postup receptu

Po upečení nechte krátce vychladnout a zaprašte moučkovým cukrem. Podávejte jako moučník ke kávě nebo sladkou svačinu.

babiččina borůvková bublanina - nejlepší recept - cukření

Dobrou chuť!

nejlepší borůvková bublanina - recept
TIPY A RADY: Chcete-li mít vaši bublaninu ještě vláčnější, zkuste zaměnit mléko za vysokoprocentní smetanu. Do bublaniny se skvěle hodí jakékoliv drobné ovoce. S jakým ji vyzkoušíte příště?
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu