Tiramisu do skleničky


Ingredience

  • 250 g mascarpone
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžíce cukr moučka
  • 8 ks cukrářských piškotů
  • 50 ml kávy (nejlépe espressa)
  • 1 lžička kakaa

POSTUP (2 porce): 

Z ledničky si vyndejte mascarpone a zakysanou smetanu. Poté si připravte kávu.

Když má mascarpone a zakysaná smetana pokojovou teplotu, v míse je smíchejte za pomocí ručního mixéru s moučkovým cukrem. Krém si dochuťte podle chuti.

Dno sklenice vyložte cukrářskými piškoty a lžičkou na ně nalijte kávu, aby ji piškoty nasákly. Na piškoty dejte krém a znovu pokračujte s piškoty. Takto vrstvěte, dokud nebude sklenice plná. Vrstvy musíte zakončit krémem. Na vrchní krém za pomocí sítka prosejte kakao.

Sklenici dejte do lednice a nechte minimálně dvě hodiny. Dezert se pak krásně odleží.

Další recepty italské kuchyně

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu