Hraběnčiny řezy

Hodnocení receptu
(19 hlasů)

Ingredience

  • 400 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru
  • 250 g másla
  • 4 vejce (žloutky a bílek zvlášť)
  • 1⁄2 prášku do pečiva
  • 1 kg jablek
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 skořicový cukr

POSTUP:

Nejprve si připravte těsto. Smíchejte mouku, cukr, máslo (pokojové teploty) a žloutky. Pořádně propracujte těsto v rukách, dokud se vám nezačne krásně spojovat v jednu velikou kouli těsta. Přibližně čtvrtinu těsta dejte do lednice zatuhnout. Vyložte si plech pečícím papírem, nebo jej vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou. Zbytek těsta vložte na plech, a buď jej válečkem rozválejte po celé ploše, nebo rozprostřete rovnoměrně rukou. 

Jakmile máte těsto nachystané, očistěte si jablka a nastrouhejte na struhadle nahrubo. K jablíčkům přidejte skořicový cukr a rozemleté vlašské ořechy. Jablkovou směs rovnoměrně rozprostřete na těsto. Z bílků vyšlehejte sníh a rozprostřete na jablíčkovou vrstvu. Z lednice vyndejte ztuhlý kousek těsta a ten pomocí struhadla nastrouhejte na koláč, jako poslední vrstvu.

Takto připravený koláč dejte do vyhřáté trouby na 180 °C a nechte jej tam péct přibližně 40-50 minut - dokud nebude pěkně zlatavý.

Další recepty s jablky

Jablečný koláč s drobenkou

Moučníky, dezerty, cukroví

Jablečný koláč s drobenkou

Domácí kečup z rajčat

Předkrmy, chuťovky

Domácí kečup z rajčat

Vločková buchta na plech

Moučníky, dezerty, cukroví

Vločková buchta na plech

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu