POSTUP:
Nejprve si připravte těsto. Smíchejte mouku, cukr, máslo (pokojové teploty) a žloutky. Pořádně propracujte těsto v rukách, dokud se vám nezačne krásně spojovat v jednu velikou kouli těsta. Přibližně čtvrtinu těsta dejte do lednice zatuhnout. Vyložte si plech pečícím papírem, nebo jej vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou. Zbytek těsta vložte na plech, a buď jej válečkem rozválejte po celé ploše, nebo rozprostřete rovnoměrně rukou.
Jakmile máte těsto nachystané, očistěte si jablka a nastrouhejte na struhadle nahrubo. K jablíčkům přidejte skořicový cukr a rozemleté vlašské ořechy. Jablkovou směs rovnoměrně rozprostřete na těsto. Z bílků vyšlehejte sníh a rozprostřete na jablíčkovou vrstvu. Z lednice vyndejte ztuhlý kousek těsta a ten pomocí struhadla nastrouhejte na koláč, jako poslední vrstvu.
Takto připravený koláč dejte do vyhřáté trouby na 180 °C a nechte jej tam péct přibližně 40-50 minut - dokud nebude pěkně zlatavý.