Ingredience
Postup
Zkuste si podle nás připravit domácí pěkně hustou bramboračku. Ta naše je doplněna o spoustu zeleniny a je provoněná sušenými houbami, česnekem, kmínem a samozřejmě intenzivní majoránkou.
- Cibuli i česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme je na másle v připraveném hrnci.
- K osmažené cibulce a česneku přidejte do hrnce hrst sušených hub a zlehka dosmahněte.
- Všechnu kořenovou zeleninu nakrájejte na malé kousky a opatrně ji opečte v hrnci s cibulkou, česnekem i houbami.
- Osmahnutou zeleninu oprašte moukou.
- Po chvilce do základu polévky vhoďte na kostky nakrájené brambory a zalijte základ polévky 1,6 litru vody nebo zeleninového vývaru.
- Osolte a opepřete. Přidejte kmín.
- Polévku vařte na mírném ohni do změknutí brambor a kořenové zeleniny.
- Chvíli před koncem vaření přidejte sušenou majoránku a následně polévku odstavte.
Připravte si větší cibuli a nakrájejte ji na drobné kousky. Nadrobno nasekejte i tři stroužky česneku. Kousky cibule i česneku osmahněte na rozpuštěném másle v hrnci.
K osmahnuté cibulce a česneku přidejte hrst nasušených hub a vše společně zlehka dosmahněte.
Kořenovou zeleninu nakrájejte na malé kousky a společně s cibulkou, česnekem i houbami je opečte v hrnci.
Osmahnutou zeleninu oprašte moukou.
Po malé chvilce nadešel čas do základu polévky přidat na kostky nakrájené brambory a zalít základ polévky 1,6 litru vody nebo zeleninovým vývarem.
Polévku osolte, opepřete a přidejte půl lžičky mletého římského kmínu.
Nyní už jen polévku nechte vařit do změknutí brambor a kořenové zeleniny. To je zhruba 15 - 20 minut na mírném ohni.
Chvíli před koncem vaření přidejte do polévky sušenou majoránku. Případně teď můžete polévku ještě dochutit solí. Následně polévku odstavte a podávejte horkou.
Tipy a rady na závěr
Poctivou hustou bramboračku podávejte s krajícem čerstvého chleba.