Kulajda

paní Elly
571 hlasů
Tisknout Tisknout
Kulajda

Ingredience

Postup

Tuhle polévku si jednou oblíbíte, a pak se na ni těšíte kdykoliv ji naplánujete na domácí jídelníček. Je plná skvělých chutí, výborně sladěných dohromady.

POSTUP
Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, ty menší na čtvrtky. Brambory spolu s houbami dáme vařit do vývaru, do kterého jsme přidali i všechno koření – kmín, nové koření, bobkový list i černý pepř. Vaříme do změknutí brambor.
V misce si rozmícháme smetanu s troškou hladké mouky, na zahuštění. Až jsou brambory uvařené, přilijeme do nich smetanu. Můžeme dochutit solí, případně octem. Povaříme 15 minut.
Úplně nakonec přidáme nasekaný kopr. Pokud máme, použijeme raději čerstvý, pokud nemáme, spokojíme se s mraženým či sušeným.
Důkladně promícháme a už nevaříme.
Na talíři zdobíme ztraceným vejcem a čerstvým koprem.

JAK NA DOKONALÉ ZTRACENÉ VEJCE?
Dejte vařit vodu. Až začne bublat, vložte do ní pytlík s vajíčkem a vařte přesně tři minuty. Vajíčko nechejte dvě minuty vychladnout, ustřihněte uzlík a opatrně vybalte z folie. Přendejte do talíře s kulajdou.

MORA doporučuje: Efektivní vaření co do spotřeby energie i rychlosti ohřevu vám zajistí indukční varné desky

Zkuste také další polévky inspirované kuchyní našich babiček:

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu