Množství
Množství:
12 porcí
Vaření
Vaření:
80 minut
Náročnost
Náročnost:
náročné

Ingredience

Postup

  1. Oddělte si bílky od žloutků a bílky vyšlehejte do hustého sněhu.
  2. Žloutky vyšlehejte pomalu s olejem.
  3. Obě mouky prosejte a smíchejte se špetkou soli, s práškem do pečiva a s cukrem.
  4. K suché směsi zamíchejte žloutkovou směs a do hustého základu pozvolna zamíchejte hustý sníh.
  5. Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 26 cm.
  6. Korpus pečte 40–50 minut při 180 stupních. V závěru vyzkoušejte špejlí, je-li korpus hotový. Nechejte ho chladnout.
  7. Do vysoké nádoby vlijte smetanu ke šlehání s cukrem a společně se ztužovačem šlehačky vyšlehejte do tuha. Přidejte mascarpone, vnitřek vanilkového lusku a vyšlehejte hladký, hustý krém. 
  8. Vychladlý korpus dvakrát podélně prořízněte a promažte krémem. Každé patro můžete dochutit drobným ovocem.

Nejprve si oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte do hustého sněhu. Připravte si velkou nádobu a v ní pomalu vyšlehejte žloutky s olejem do jednolité směsi.

Obě mouky prosejte a smíchejte je se špetkou soli, s práškem do pečiva a s krupicovým cukrem.

K sypké směsi zamíchejte žloutkovou směs a do hustého základu zlehka zamíchejte hustý sníh. Tento krok se nesnažte uspěchat a opravdu vmíchejte sníh do směsi zlehka.

Těsto opatrně vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 26 cm.

Korpus pečte 40–50 minut při 180 stupních nebo podle zkušeností s vaší troubou. Pečte v nižším patře. V závěru vyzkoušejte špejlí, je-li korpus hotový. Nechejte ho chladnout, ideálně na mřížce v otevřené troubě.

Do vysoké nádoby vlijte smetanu ke šlehání s cukrem a společně se ztužovačem šlehačky vyšlehejte do tuha. Přidejte mascarpone, vnitřek vanilkového lusku a vyšlehejte hladký, hustý krém.

Vychladlý korpus dvakrát podélně prořízněte a promažte krémem. Každé patro můžete dochutit drobným ovocem. My jsme vybrali v letním období borůvky.

Tipy a rady na závěr

Dort můžete dozdobit dle své fantazie. Hodí se posypka z kakaa i čokoláda.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu