Jablečný koláč s drobenkou


Ingredience

(koláčová forma - 28 cm)

  • 250 g hladké mouky
  • půl prášku do pečiva
  • 100 g cukru
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 300 g tvarohu
  • 4 větší jablka
  • skořicový cukr
  • 100 g vlašských ořechů

POSTUP:

V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr a rozpuštěné máslo a vytvořte drobenku. Přibližně hrst drobenky si odeberte stranou, ke zbytku přidejte vajíčko a vypracujte těsto. Těsto dejte do lednice na chvilku ztuhnout.

Mezitím si nastrouhejte jablíčka nahrubo.

Těsto vyndejte z lednice a vyválejte jej do tenké kulaté placičky, kterou vyložte koláčovou formu (vymazanou tukem a vysypanou moukou) až do krajů. Na těsto dejte vrstvu tvarohu a pak vrstvu jablek. Jablíčka posypte skořicovým cukrem a nasekanými vlašskými ořechy. Nakonec koláč posypte drobenkou.

Takto vložte koláč do vyhřáté trouby na 175 °C a nechte jej péct 50 minut. Hotový nechte vychladnout.

Další recepty na nedělní menu

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu