Domácí pizza na plech

Je tu někdo, kdo by neměl rád pizzu? Vděčná rychlovka na oběd nebo na večeři potěší každého a seženete ji na každém rohu. Nejlepší ale stejně vždy bude domácí pizza. Domácí pizza vlastně není vůbec složitá, stačí se jen držet postupu.

Olga Tůnová, Želetava
1101 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
3-4 porce
Příprava
Příprava:
3 hodiny
Vaření
Vaření:
30 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Kynutá a dokonale nadýchaná. Řeč je o domácí pizze na plech pro celou rodinu.

  1. Připravte si kynuté těsto. Připravené těsto poprašte moukou a nechte ho kynout v teple pod utěrkou.
  2. Předsmažte si na pánvi kousky z kuřecích prsou a nakrájejte si rajče a mozzarellu na plátky. Slaninu nakrájejte na slabé proužky.
  3. Z vykynutého těsta si vytvarujte rukama pizzu, potřete ji zlehka olivovým olejem, přidejte na ni vyšlehanou osolenou rajčatovou směs s oreganem a vejcem a ostatní ingredience přidejte rovnoměrně navrch.
  4. Připravenou pizzu dejte péct na 15 minut do trouby.

Pizza, ta největší italská klasika. Pojďte si ji dnes připravit s námi. Přichystali jsme pro vás ten nejlepší recept na kynuté těsto na skvělou pizzu, která vám provoní celý byt.

Nejprve si připravte kvásek do vysoké nádoby z 1/2 kostky droždí, 1 lžíce rozpuštěného medu a 240 ml vlažné až teplé vody. Lehce promíchejte, přikryjte vysokou nádobu utěrkou a nechte kvásek vzejít (bublat).

Do velké mísy nasypte hladkou mouku, sůl, olivový olej a hotový kvásek. Vařečkou nebo robotem zpracujte v kynuté těsto.

Bochánek kynutého těsta poprašte moukou a dejte kynout na teplé místo pod utěrku.

Než vám těsto vykyne, nakrájejte si kuřecí prsa na malé kousky, osolte je a předsmažte je na pánvi.

Nakrájejte rajče a mozzarellu na slabé plátky a slaninu nakrájejte na proužky.

Z vykynutého těsta si pomocí válečku nebo rukama vytvarujte pizzu. Aby se vám do pizzy nedostala tomatová náplň, potřete ji zlehounka olivovým olejem, který těsto dokonale ochrání.

Rajčatové kousky v tomatové omáčce s přídavkem domácího kečupu osolte, ochuťte sušeným oreganem a vyšlehejte s jedním vajíčkem. Vytvořenou směs naneste na pizzu.

Na tomatovou směs nyní pokládejte plátky mozzarelly, plátky rajčete, předsmažené kuřecí kousky, lístky baby špenátu, plátečky slaniny a olivy.

Pizzu dejte péct při 230 stupních na 15 minut – nebo dokud okraje nezezlátnou.

Domácí pizza na plech

Tipy a rady na závěr

Kynuté těsto můžete nechat kynout i v troubě. Nastavte si troubu na 30–35 stupňů a za půl hodinky budete mít těsto krásně vykynuté. Místo baby špenátu můžete použít pro pizzu tradiční čerstvou bazalku.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu