Domácí pizza na plech

Hodnocení receptu
(39 hlasů)
Recept poslal/a
Olga Tůnová, Želetava

Doba přípravy
3 h

Ingredience

Těsto na 4 pizzy nebo 2 plechy:

  • 500 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 1 lžíce mléka na kvásek
  • 125 ml vody
  • 6 lžic oleje (nejraději olivového)
  • sůl

POSTUP:

Do mísy prosejte mouku, sůl, přidejte vzešlý kvásek, olej a vlažnou vodu, promíchejte a vypracujte hladké vláčné těsto. Mísu překryjte utěrkou a nechte 1-2 hodiny na teplém místě kynout. Pak těsto rozdělte na dva až čtyři díly, na vále propracujte, rozválejte na půl centimetru, přeložte do vymaštěné kulaté formy nebo na plech a lehce stlačte, aby vznikly vyšší okraje. Těsto potřete směsí oleje a kečupu a naplňte podle chuti, nechte ještě 20-30 minut kynout a poté 20 minut pečte ve vyhřáté troubě na 250°C. S těstem se krásně pracuje a vždy se povede.

Jak správně na pizzu podle typu vaší trouby najdete v Tabulkách pro pečení.


DOPORUČUJEME:

Na pečení doporučujeme zákazníky ceněnou troubu VT 546 BX, ve které můžete péct více jídel zároveň, aniž by se vzájemně ovlivnila jejich vůně a chuť. Doporučená cena 6 990 Kč.
▷ Najděte svého nejbližšího prodejce MORA.

Další recepty italské kuchyně