

Je tu někdo, kdo by neměl rád pizzu? Vděčná rychlovka na oběd nebo na večeři potěší každého a seženete ji na každém rohu. Nejlepší ale stejně vždy bude domácí pizza. Domácí pizza vlastně není vůbec složitá, stačí se jen držet postupu.
Kynutá a dokonale nadýchaná. Řeč je o domácí pizze na plech pro celou rodinu.
Pizza, ta největší italská klasika. Pojďte si ji dnes připravit s námi. Přichystali jsme pro vás ten nejlepší recept na kynuté těsto na skvělou pizzu, která vám provoní celý byt.
Nejprve si připravte kvásek do vysoké nádoby z 1/2 kostky droždí, 1 lžíce rozpuštěného medu a 240 ml vlažné až teplé vody. Lehce promíchejte, přikryjte vysokou nádobu utěrkou a nechte kvásek vzejít (bublat).
Do velké mísy nasypte hladkou mouku, sůl, olivový olej a hotový kvásek. Vařečkou nebo robotem zpracujte v kynuté těsto.
Bochánek kynutého těsta poprašte moukou a dejte kynout na teplé místo pod utěrku.
Než vám těsto vykyne, nakrájejte si kuřecí prsa na malé kousky, osolte je a předsmažte je na pánvi.
Nakrájejte rajče a mozzarellu na slabé plátky a slaninu nakrájejte na proužky.
Z vykynutého těsta si pomocí válečku nebo rukama vytvarujte pizzu. Aby se vám do pizzy nedostala tomatová náplň, potřete ji zlehounka olivovým olejem, který těsto dokonale ochrání.
Rajčatové kousky v tomatové omáčce s přídavkem domácího kečupu osolte, ochuťte sušeným oreganem a vyšlehejte s jedním vajíčkem. Vytvořenou směs naneste na pizzu.
Na tomatovou směs nyní pokládejte plátky mozzarelly, plátky rajčete, předsmažené kuřecí kousky, lístky baby špenátu, plátečky slaniny a olivy.
Pizzu dejte péct při 230 stupních na 15 minut – nebo dokud okraje nezezlátnou.
Tipy a rady na závěr
Kynuté těsto můžete nechat kynout i v troubě. Nastavte si troubu na 30–35 stupňů a za půl hodinky budete mít těsto krásně vykynuté. Místo baby špenátu můžete použít pro pizzu tradiční čerstvou bazalku.