Domácí proteinové tyčinky bez cukru
Chcete mít vždy po ruce zdravou svačinu plnou bílkovin? Tyto domácí proteinové tyčinky bez cukru zvládnete připravit za pár minut a bez pečení. Kombinace arašídového másla, ovesných vloček, vlašských ořechů a kokosového proteinu zajistí skvělou chuť i dlouhodobé zasytění. Přidejte švestky pro jemnou sladkost, přelijte rozpuštěnou čokoládou a máte ideální snack do práce, školy nebo na cesty.





Ingredience
Postup
Do větší mísy dejte arašídové máslo. Přidejte k němu jednu lžíci javorového sirupu a ovesné mléko. Dobře promíchejte v hladkou směs.
Přidejte proteinový prášek a opět dobře promíchejte.
Sušené švestky pokrájejte na malé kousíčky a zamíchejte je do hladké proteinové směsi.
Na závěr přidejte ovesné vločky, větší špetku mořské soli a rozmixované vlašské ořechy. Zpracujte v hutné těsto a namačkejte ho do formy na klasický biskupský chlebíček. Můžete si pomoci pečicím papírem a skleničkou. Formu uložte na dvě hodiny do lednice.

Poté vyjměte hotový proteinový plát z formy a nakrájejte ho na šest stejných tyčinek.
Tyčinky můžete přelít rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou, na kterou můžete nastrouhat svoje oblíbené ovoce sušené mrazem.

Skladujte až jeden či maximálně dva týdny v uzavřené nádobě v lednici.
