Tartaletky s pudinkovým krémem
Tartaletka sice pochází z Francie, ale i u nás je již velmi oblíbeným moučníkem k odpolední kávě. Tartaletky jsme pro vás naplnili pudinkovým krémem a podávali s čerstvými jahodami. Vyzkoušejte s námi náš recept na křehké těsto z mandlové mouky.





Ingredience
Na tartaletky
Na krém
Postup
Do mísy vsypte prosátou mouku, jemnou mandlovou mouku, špetku soli a moučkový cukr. Sypké ingredience dobře promíchejte.
Nastrouhejte kůru z citronu. Čím více kůry, tím více bude vaše tartaletka provoněná citronem. My jsme nastrouhali kůru z jedné poloviny velkého citronu.
Přidejte jedno vejce a jeden žloutek. Přidejte na plátky nakrájené studené máslo. Dobře promíchejte a rukama či robotem vytvořte hladké těsto. Těsto dejte na půl hodinky do lednice. Se studeným těstem se vám bude lépe pracovat.
Mezitím si připravte pudinkovou náplň. V hrnci uvařte pudink s cukrem ve 360 ml mléka. Hotový pudink odstavte z plotýnky a po chvíli do teplého pudinku vmíchejte po kouskách máslo.
Krém nechte vychladnout a před plněním tartaletek ho dejte zchladit na chvíli do lednice.
Vychlazené těsto rozválejte na vyšší plát a vykrajujte kolečka či kytičky o průměru 10 cm.

Vykrojené těsto vložte do formy na tartaletky nebo jako my do formy na cupcakes. Tartaletky pečte v troubě do zezlátnutí okrajů. Bude to trvat přibližně 20 minut. Pečte při 175 stupních. (Po 10 minutách pečení můžete propíchnout dna tartaletek vidličkou, aby se příliš nenafukovala.)

Upečené horké tartaletky opatrně vyjměte z formy a nechte je vychladnout. Tartaletky naplňte pomocí cukrářského sáčku pudinkovým krémem, ozdobte je jahodami a před podáváním je ideálně ještě na chvíli odložte do lednice. Dobrou chuť.
