Tradiční flamendr z vepřového masa

Hledáte rychlé a chutné jídlo z masa, které voní tradicí? Vyzkoušejte vepřový flamendr, oblíbený pokrm s původem v pražských hospodách. Tento recept na flamendr kombinuje šťavnaté vepřové nudličky, rajčatový protlak, cibuli a nakládanou papriku, které spolu vytvářejí výraznou chuť s lehce pikantním nádechem. 

MORA
3 hlasů
Tisknout Tisknout
Tradiční recept na vepřový flamendr po pražsku
Množství
Množství:
4 porce
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
20 minut
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej. Zprudka na něm orestujte osolené a opepřené vepřové nudličky ze všech stran.

Nudličky vyjměte z pánve a na vzniklém výpeku nechte zesklovatět cibuli pokrájenou na kostičky nebo nudličky. (Je-li to třeba, přidejte ještě kapku olivového oleje.)

Jakmile cibule zezlátne, vraťte k ní vepřové nudličky. Přidejte rajčatový protlak a worcesterskou omáčku, dobře je s masem promíchejte a nechte směs krátce probublat.

Přidávání nakládané červené papriky do receptu na flamendr

Po chvíli přidejte nakládanou červenou papriku a špetku chilli. Opět nechte flamendr krátce probublat, dochuťte ho a podávejte s uvařenou jasmínovou rýží.

Ochucení flamendru solí, pepřem a špetkou chilli

Dobrou chuť!

Recept na flamendr vepřový s paprikou a chilli
TIPY A RADY: Příště zkuste do flamendru přidat hrst sušených hub.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu