Tradiční flamendr z vepřového masa
Hledáte rychlé a chutné jídlo z masa, které voní tradicí? Vyzkoušejte vepřový flamendr, oblíbený pokrm s původem v pražských hospodách. Tento recept na flamendr kombinuje šťavnaté vepřové nudličky, rajčatový protlak, cibuli a nakládanou papriku, které spolu vytvářejí výraznou chuť s lehce pikantním nádechem.





Ingredience
Postup
V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej. Zprudka na něm orestujte osolené a opepřené vepřové nudličky ze všech stran.
Nudličky vyjměte z pánve a na vzniklém výpeku nechte zesklovatět cibuli pokrájenou na kostičky nebo nudličky. (Je-li to třeba, přidejte ještě kapku olivového oleje.)
Jakmile cibule zezlátne, vraťte k ní vepřové nudličky. Přidejte rajčatový protlak a worcesterskou omáčku, dobře je s masem promíchejte a nechte směs krátce probublat.

Po chvíli přidejte nakládanou červenou papriku a špetku chilli. Opět nechte flamendr krátce probublat, dochuťte ho a podávejte s uvařenou jasmínovou rýží.

Dobrou chuť!
