Vánoční plněné ořechy s máslovým krémem
Voňavé, křehké a plné ořechové chuti – přesně tak chutnají plněné ořechy, jedno z nejoblíbenějších vánočních cukroví. Jemné těsto s mletými ořechy, kapkou rumu a medu se po upečení spojí s lahodným máslovým krémem, který se rozplývá na jazyku. Tento recept na plněné ořechy patří mezi klasiku, která na svátečním stole nikdy nechybí. Upečte si s námi plněné cukroví, které provoní domov a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Ingredience
Ořechy
Krém
Postup
Mouku s cukrem prosejte do mísy. Přidejte mleté ořechy, lžíci kakaa a špetku skořice. Dobře sypkou směs promíchejte.
Přidejte povolené rozkrájené máslo, lžíci medu a lžičku rumu a rukama uhněťte těsto.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho odpočinout na pár hodin nebo na noc do lednice.
Těsto nechte chvíli povolit v pokojové teplotě. Z těsta pomocí lžičky odkrajujte kousky a tvořte z nich kuličky, které vmáčknete do formičky vymazané olejem nebo máslem.
Naplněné formičky vložte na plechu do trouby vyhřáté na 170 stupňů. Pečte 10 minut. Zkuste jednu za horka vyklepnout, abyste s jistotou věděli, že je cukroví hotové.
Ořechy vyklepněte ještě horké.
Po vychladnutí ořechy plňte oblíbeným krémem. My jsme pro vás připravili tento.
Ze změklého másla, moučkového cukru a vanilkového cukru vyšlehejte nebo utřete hladký bílý krém. Krém je velice jednoduchý a přesto se výborně hodí k ořechovému cukroví. Do krému můžete přidat trošku vanilkového nebo rumového aroma. Krém dejte na nějaký čas vychladit do lednice.
Poté dejte krém do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a slepujte jím ořechy.
Krásné Vánoce!
Facebook
Twitter