Boršč

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 200 g slaniny
  • 300 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 50 g celeru
  • 1 velká cibule
  • 500 g hovězího masa
  • 3 stroužky česneku
  • 600 g červené řepy
  • 2 l hovězího vývaru (nebo vody)
  • 6 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička soli
  • 500 g kysaného zelí
  • 400 g zakysané smetany
  • 400 g balkánského sýra
  • čerstvý chleba

POSTUP:

Ve velkém hrnci si rozpalte olivový olej a lehce na něm orestujte na kostky nakrájenou slaninu. Poté přidejte na větší kostky nakrájenou mrkev, petržel a celer a vše restujte zhruba 10 minut. K restované zelenině přidejte cibuli a nechte se zeleninou lehce zpěnit. K zeleninovému základu poté přidejte na menší kostky nakrájené hovězí maso a nechte ho zprudka zatáhnout. Nakonec přidejte na plátky nakrájený česnek a na větší kousky nakrájenou červenou řepu.

Zalijte vývarem, dochuťte solí, novým kořením, bobkovým listem a přiklopené pomalu vařte, dokud nebude maso měkké. Může to trvat zhruba 2 hodiny. 

Do hotové polévky nakonec přidejte lehce pokrájené a propláchnuté kysané zelí. Podávejte se zakysanou smetanou, balkánským sýrem a čerstvým chlebem.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu