Bramborové placky z vařených brambor

Voňavé, dozlatova opečené bramborové placky z vařených brambor patří k těm receptům, které nikdy nezklamou. Křupavé zvenku, jemné a nadýchané uvnitř, s chutí másla, čedaru a čerstvé pažitky. Tento recept na bramborové plackyje jednoduchý, rychlý a výsledek chutná skvěle i samotný. Stačí pár surovin, trocha trpělivosti a na pánvi vznikne vůně domova. Podávejte jako lehkou večeři, svačinu nebo poctivou přílohu k masu.

MORA
3 hlasů
Tisknout Tisknout
Bramborové placky recept vynikající – křupavé a voňavé po másle
Množství
Množství:
10–12 ks
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
50 minut
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Po uvaření je zbavte slupky a nastrouhejte je nahrubo do velké mísy. 

K bramborám nastrouhejte nahrubo čedar. 

Nejlepší bramborové placky z vařených brambor a čedaru - postup receptu

Přidejte dvě vejce. 

Směs osolte jednou plochou lžící soli. Přidejte i trošku pepře. Zasypte moukou a pokrájenou čerstvou pažitkou. 

Míchání těsta na bramborové placky s čerstvou pažitkou

Zpracujte v hladké těsto. (Je-li potřeba, přidejte ještě trochu mouky.)

Těsto rozdělte na několik stejných dílů podle toho, jak velké placky chcete mít. My jsme ho rozdělili na 12 dílů. Každý díl rozválejte na pomoučeném vále na placku.

Vyválení placky z těsta na pomoučeném válu

Placku osmažte na másle z obou stran dozlatova. 

Smažení bramborové placky na pánvi dozlatova z obou stran

Dobrou chuť!

Bramborové placky recept vynikající – křupavé a voňavé po másle
TIPY A RADY: Bramborové placky můžete jíst jen tak – i samotné jsou velmi chutné. Můžete je také podávat srolované s libovolnou náplní.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu