Bramborové placky z vařených brambor
Voňavé, dozlatova opečené bramborové placky z vařených brambor patří k těm receptům, které nikdy nezklamou. Křupavé zvenku, jemné a nadýchané uvnitř, s chutí másla, čedaru a čerstvé pažitky. Tento recept na bramborové plackyje jednoduchý, rychlý a výsledek chutná skvěle i samotný. Stačí pár surovin, trocha trpělivosti a na pánvi vznikne vůně domova. Podávejte jako lehkou večeři, svačinu nebo poctivou přílohu k masu.





Ingredience
Postup
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Po uvaření je zbavte slupky a nastrouhejte je nahrubo do velké mísy.
K bramborám nastrouhejte nahrubo čedar.

Přidejte dvě vejce.
Směs osolte jednou plochou lžící soli. Přidejte i trošku pepře. Zasypte moukou a pokrájenou čerstvou pažitkou.

Zpracujte v hladké těsto. (Je-li potřeba, přidejte ještě trochu mouky.)
Těsto rozdělte na několik stejných dílů podle toho, jak velké placky chcete mít. My jsme ho rozdělili na 12 dílů. Každý díl rozválejte na pomoučeném vále na placku.

Placku osmažte na másle z obou stran dozlatova.

Dobrou chuť!
