Cuketové bramboráky

Hodnocení receptu
(28 hlasů)

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 500 g cukety
  • 2 lžíce lněného mletého semínka + 6 lžic teplé vody (nebo 1 vejce)
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce majoránky
  • sůl a pepř
  • 5 vrchovatých lžic pohankové mouky (nebo pšeničné hladké)

POSTUP:

Oloupejte si brambory a najemno je nastrouhejte. Poté z nich lehce vymačkejte vodu. Podobně postupujte i s cuketou, tu ale nemusíte loupat.

Cuketu a brambory smíchejte a přidejte namočené lněné semínko, prolisovaný česnek, sůl, pepř, olej, majoránku a mouku. Směs pořádně promíchejte, dokud vám nevznikne kompaktní hmota, která se krásně odlepuje od misky. V případě potřeby přidejte ještě trochu mouky. Záleží na množství tekutiny v cuketách a bramborách. Hotovou směs nechte aspoň 10 minut odležet.

Poté si rozehřejte pánev a na pár kapkách oleje smažte placičky, dokud nebudou krásně zlaté a křupavé.


DOPORUČUJEME:

Na smažení křupavých bramboráků bez připalování jsou ideální indukční varné desky v nejoblíbenější šířce 60 cm.
▷ Najděte svého nejbližšího prodejce MORA

Další oblíbené zeleninové recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu