Cuketové bramboráky

pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
/data/images/recepty/motives/262/11/cuketove-bramboraky-recept-mora.webp

Ingredience

šipka

Postup

šipka

Oloupejte si brambory a najemno je nastrouhejte. Poté z nich lehce vymačkejte vodu. Podobně postupujte i s cuketou, tu ale nemusíte loupat.

Cuketu a brambory smíchejte a přidejte namočené lněné semínko, prolisovaný česnek, sůl, pepř, olej, majoránku a mouku. Směs pořádně promíchejte, dokud vám nevznikne kompaktní hmota, která se krásně odlepuje od misky. V případě potřeby přidejte ještě trochu mouky. Záleží na množství tekutiny v cuketách a bramborách. Hotovou směs nechte aspoň 10 minut odležet.

Poté si rozehřejte pánev a na pár kapkách oleje smažte placičky, dokud nebudou krásně zlaté a křupavé.


DOPORUČUJEME:

Na smažení křupavých bramboráků bez připalování jsou ideální indukční varné desky v nejoblíbenější šířce 60 cm.
▷ Najděte svého nejbližšího prodejce MORA

Podobné recepty

šipka
Domácí kečup z rajčat
Předkrmy, chuťovky
Domácí kečup z rajčat
Sladký dýňový koláč
Moučníky, dezerty, cukroví
Sladký dýňový koláč
Banner akce
Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci