Sladký dýňový koláč


Ingredience

Korpus

  • 200 g špaldové celozrnné mouky
  • 50 g kokosového tuku
  • 5 až 6 lžic teplé vody

Náplň

  • 800 g dýňového pyré (z cca 900 g dýně Hokkaido)
  • olivový olej
  • 2 BIO vejce
  • 250 g farmářského tvarohu
  • 70 g třtinového cukru
  • 100 g hořké čokolády
  • 70 g vlašských ořechů
  • 1 lžička skořice

POSTUP:

Příprava náplně

Dýni si důkladně umyjte, rozkrojte a odstraňte semínka. Poté ji nakrájejte na kousky, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Mezitím si můžete připravit korpus.

Jakmile je dýně upečená, dejte ji vychladnout. Po vychladnutí přendejte dýni do větší mísy a rozmixujte do hladké kaše za pomocí tyčového mixéru. Jakmile máte dýni rozmixovanou, přidejte vejce, tvaroh, třtinový cukr, skořici, nasekanou čokoládu, nasekané vlašské ořechy a vše důkladně promíchejte. Poté směs dejte do upečeného korpusu a pečte 30 minut na 180 °C.

Příprava korpusu

Do mísy si dejte špaldovou mouku, kokosový tuk a vodu. Vše důkladně smíchejte v těsto a v případě potřeby přidejte vodu. Těsto rozválejte do placky a vložte do předem vymazané a vysypané formy o průměru 25 cm. Přebytky těsta ořežte a těsto na spod formy propíchejte vidličkou. Pečte v troubě 10 minut na 180 °C.


DOPORUČUJEME:

Pohodlné pečení v horkovzdušné troubě MORA VT 546 BX, ve které můžete péct i více jídel zároveň, aniž by se vzájemně ovlivnily jejich chutě a vůně.

Další recepty z dýně

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu