Domácí noky se salsicciou a dýní

Hodnocení receptu
(16 hlasů)
Recept poslal/a
paní Elly


Ingredience

  • 500 g domácích bramborových noků
  • polovina špagetové dýně
  • 450 g italské vepřové klobásy salsiccia
  • 2 šalotky
  • 20 lístků čerstvé šalvěje
  • trocha slunečnicového oleje
  • trocha olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Špagetovou dýni rozřízněte napůl. Vyjměte semínka. Dužinu osolte, opepřete a lehce pokapejte trochou olivového oleje. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte do měkka. Bude to trvat asi půl hodiny.
Noky připravte podle našeho receptu. Lehce je uvařte, sceďte a nechejte okapat a uschnout.
Ve velké pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte kousky salsiccie. Tu vytlačte ze střívka rovnou do pánvičky. Opečte ze všech stran.
Zalijte 1 dcl vody a poduste doměkka, pod pokličkou. Pokličku sundejte a vyvařte přebytečnou vodu. Obsah pánvičky dejte do připravené misky a na pánvičce opečte dokřupava uvařené noky.
Až jsou křupavé, přidejte k nim nadrobno nakrájené lístky šalvěje. Několik kousků si nechejte na ozdobení. Vraťte do pánve salsicciu a přidejte upečenou dužinu dýně.
Prohřejte společně, dochuťte podle potřeby solí, pepřem. Zdá se vám v pánvičce málo omáčky? Přidejte trochu vody nebo smetany.
Na talíři ozdobte najemno nasekanou čerstvou šalvějí. Výborně chutnají i křupavé lístky šalvěje.
Ty připravíte tak, že rozehřeje v pánvičce olej a čerstvé lístky šalvěje v něm opečete dokřupava.