Množství
Množství:
4 porce
Příprava
Příprava:
20 minut
Vaření
Vaření:
3 minuty
Náročnost
Náročnost:
snadná

Ingredience

Postup

Brambory omyjte a uvařte ve slupce. Použijte hodně osolenou vodu, dejte do ní tři lžíce soli.
Uvařené brambory oloupejte a ještě horké rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Do hrnce s rozmixovanými bramborami přidejte půl lžičky soli, žloutek a hladkou mouku. Nepřidávejte celé připravené množství mouky, část si nechejte a přidávejte až podle potřeby, pokud se těsto moc lepí.
Z hotového těsta, které není úplně tuhé, ale ani příliš nelepí, vyválejte dlouhé hady. Pracujte na dřevěném válu nebo pracovní desce, vysypané moukou.
Těsto krájejte na menší kousky, noky. Ty ještě rozplácněte vidličkou a tím na nich vytvoříte i pěkný vzorek.
Vařte v osolené vodě asi tři minuty. Do té doby, než noky vyplavou nahoru.


DOPORUČUJEME:

Vyzkoušejte náš recept na noky s italskou salsicciou a dýní.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu