Bramborové noky

pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
Bramborové noky
Množství
Množství:
4 porce
Příprava
Příprava:
20 minut
Vaření
Vaření:
3 minuty
Náročnost
Náročnost:
snadná

Ingredience

šipka

Postup

šipka

Brambory omyjte a uvařte ve slupce. Použijte hodně osolenou vodu, dejte do ní tři lžíce soli.
Uvařené brambory oloupejte a ještě horké rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Do hrnce s rozmixovanými bramborami přidejte půl lžičky soli, žloutek a hladkou mouku. Nepřidávejte celé připravené množství mouky, část si nechejte a přidávejte až podle potřeby, pokud se těsto moc lepí.
Z hotového těsta, které není úplně tuhé, ale ani příliš nelepí, vyválejte dlouhé hady. Pracujte na dřevěném válu nebo pracovní desce, vysypané moukou.
Těsto krájejte na menší kousky, noky. Ty ještě rozplácněte vidličkou a tím na nich vytvoříte i pěkný vzorek.
Vařte v osolené vodě asi tři minuty. Do té doby, než noky vyplavou nahoru.


DOPORUČUJEME:

Vyzkoušejte náš recept na noky s italskou salsicciou a dýní.

Podobné recepty

šipka
Domácí bramboračka s houbami
Polévky
Domácí bramboračka s houbami
5 porcí
pomlčka
40 minut
pomlčka
snadné
Bramborové lokše s mákem a povidly
Moučníky, dezerty, cukroví
Bramborové lokše s mákem a povidly
Banner akce
Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci